Mini-Alexa review (Amazon Echo Dot)

black amazon echo on table

Fotografie de Fabian Hurnaus pe Pexels.com

În ianuarie am cumpărat un speaker Echo de la Amazon. Varianta minimală Dot, nu cea standard, din fotografie. Dar tot cu vocea Alexei.

(Ideea mi-a venit în urma unui articol citit pe net: cineva spunea că îi ajută pe copiii săi să învețe limba engleză, ei nefiind vorbitori nativi, dar și să elimine parțial screen-time-ul. Într-adevăr, fiind vorba de un smart speaker simplu, fără ecran, interacțiunea cu aceasta se rezumă la voce, păstrând însă vibe-ul tehnologiei.)

Sigur, aș fi putut alege o altă variantă – cele de la Google sau – recent – Apple vin tare din urmă, ori chiar doar să vorbim mai mult cu Siri și-atât, dar m-am hotărât să aleg un device Amazon de această dată pentru că nu tot timpul aveam un iPhone în preajmă și (momentan, cel puțin) Alexa este cea mai populară în rândul developerilor: presupun că va veni o zi când voi avea timp să scriu și un skill (am deja niște idei) completând lista celor 30k (!) existente. Nu pare să fie mare lucru scrierea unui asemenea voice app: în esență trebuie doar scris și găzduit un REST-based Web service dacă am înțeles bine. (Și poate fi găzduit oriunde, nu doar pe AWS.)

Până atunci trebuie însă să spun că deși o mai întrebăm și pe Alexa câte ceva uneori, Siri pare oricum nițel mai deșteaptă când vine vorba de întrebări generale și nici cu Siri ea nu sunt dese poveștile. Și oricum o întrebăm rar câte ceva. (Poate că ar fi avut mai mult succes dacă ar fi știut română.)

Dar are și Alexa aptitudini interesante și nu consumă baterie (fiind mereu în priză). Folosim What’s new?, weather and traffic info, counting to 10 și alte remindere, jocuri gen capitale europene și (mai rar) general bot chatting, and it’s inded kinda fun. Dar nu elimină screen time-ul pe cât ne-am fi dorit, no way – aviz amatorilor. 🙂

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Computere și Internet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s