Idee de afacere

Programatorii contemporani, dacă doresc să ajungă la majoritatea utilizatorilor, trebuie neapărat să proiecteze aplicații multi-platformă. Aceasta însemnând, cel puțin deocamdată: Windows (desktop), Android și iOS (mobile).

Fie că dezvoltă cu Xamarin, ori separat cu Visual Studio, Android Studio și XCode, numărul minim de computere pe care trebuie să le aibă la ei inclusiv în concedii, dacă vor să rezolve rapid eventualele probleme apărute în timpul în care nu sunt zilnic la birou, este de două: un PC (pe care să genereze aplicațiile pentru Windows și eventual Android) și un Mac (pentru iOS și, dacă nu s-a folosit opțiunea PC-ului, Android).

Nu îmi place ideea de a plăti abonament pentru Parallels, nici ”hackintosh”-ing-ul, iar Windows on Mac cu Apple‘s Boot Camp mi se pare cam aiurea deoarece necesită machine restart și previne simultaneitatea. Nici virtual machines on cloud (sau on premises) nu-mi surâd, performanța – și deseori și UI feel-ul – sunt critice pentru developeri.

Sigur, unii nu dezvoltă pentru Windows desktop, poate înlocuind aceasta cu Web development, iar aceia pot rămâne doar cu Mac-ul. (Pentru aceștia însă poate apărea problema aplicațiilor – inclusiv cele utilizate la nivel personal, în afara developmentului – lipsă pentru macOS dar existente pentru Windows.)

Dar oricum, cel puțin pentru restul – revenind la cărat – problema este că nu prea se găsesc genți duble (sau să le zicem duale?) pentru notebook-uri!

Dând o căutare rapidă, n-am găsit mai nimic. Nimic pe EMag, nici pe Shopmania (ca să lărgesc orizontul). Sigur, sunt genți mai mari în care probabil încap două computere, dar nu știu dacă au compartimente separate și în general, nu știu dacă au fost gândite în acest scop.

Așadar, dacă aveți experiență în domeniul textil și nu știți ce produse să mai scoateți pe piață, iată o nișă. Aștept! 🙂

(Momentan, eu pun pur și simplu PC-ul și Macul în același compartiment într-o geantă obișnuită spate în spate, să nu se zgârie părțile expuse în timpul utilizării. Și pare-se că am și – minimumul necesar – trei compartimente suficient de largi pentru două alimentări și un mouse. Dar programatorilor nu prea le plac workaround-urile…

Actualizare: până la urmă am deci să car două genți – nu-mi plăcea că se juleau device-urile, fie asta chiar și doar pe partea lor din spate – iar în concediile scurte las una în portbagaj și o url în camera de hotel doar când devine absolut necesar.)

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Computere și Internet and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Idee de afacere

  1. Pingback: Cade ideea de afacere: Boot Camp seems enough | Sorin Dolha's Blog

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s