Nu primiți SMS-uri cu coduri de activare după portarea numărului de telefon?

… Nu disperați!

E adevărat că imediat după portare veți primi un mesaj de la operatorul către care v-ați portat indicându-vi-se faptul că portarea s-a efectuat cu succes. Și într-adevăr, la acel moment veți putea suna, veți putea fi sunat, veți putea trimite SMS-uri către prieteni, și veți putea primi SMS-uri de la aceștia pe vechiul număr din noua rețea.

Dar nu este completă fotografia: dacă aveți activate opțiuni de message-based two-factor authentication pe site-uri ale unor provideri de servicii online (inclusiv Internet banking) sau doriți pur și simplu să faceți o nouă înregistrare undeva și vi se solicită confirmarea utilizând numărul de telefon și sistemul de mesagerie, s-ar putea să nu primiți SMS-urile respective imediat după portare! Nu-i grav însă; nu alergați la operator: e o problemă de caching; acei provideri au baze de date cu numerele portate ce se actualizează doar la anumite intervale!

Așadar, ca să rezolvați problema nu trebuie să faceți Dvs. prea multe: pregătiți-vă pur și simplu pentru un timp mort, de așteptare – în cazul meu a fost de cca. 12 ore, dar poate o zi întreagă este totuși un minimum de bun simț de luat în calcul. Între timp, enjoy the silence! 🙂

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Computers and Internet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s