Judecarea parlamentarilor

Nu mi se pare ca nu se pot judeca parlamentarii. Doar pentru perchezitionare, retinere si arestare e nevoie de incuviintarea camerei din care fac parte. Nu si pentru urmarirea penala si trimiterea lor in judecata!

Incunviintarea pentru cele trei operatiuni e necesara ca masura anti-abuz din partea procurorilor. Personal nu cred ca ofera cine stie ce imunitate alesilor.

Sigur, unii vor vota anti-arestare fara sa studieze probele procurorilor si indiferent de discursul parlamentarului in cauza, gandindu-se ca poate va veni si vremea lor odata, iar “ce tie nu-ti place…” Pe aceia nu trebuia sa-i fi ales si nu trebuie sa-i realegem.

Dar, intr-adevar, Constitutia primeaza in fata oricarei legi si oricarui regulament si incuviintarea trebuie considerata aprobata daca e votata de jumatate plus unu dintre cei prezenti, nu doar cu majoritate absoluta cum sustin unii. Asadar, sa protestam si sa cerem respectarea Constitutiei la nivelul conducerii camerelor parlamentare si nu anti-pseudo imunitate!

Si nu trebuie sa executam neaparat comenzile unei ambasade sau ale alteia, e tara noastra. (Dar putem asculta parerea tuturor.)

In fine insa, e bine ca exista orice fel de proteste, indiferent de subiect. Go, go, go!

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică and tagged , , . Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s