Stand-up Coding

Stand-up codingSunteți programator și n-aveți timp de prea mult sport, dar vreți măcar să vă mențineți masa la nivelul actual? V-aș propune o technică pe care o folosesc eu mai nou: “stand-up coding” – programarea din picioare (atenție, nu cu picioarele!) Sarcastic

(Poate că mai e folosită și prin alte părți, eventual cu alte nume – eu am numit-o așa la “plesneală”. Personal mi-a fost indicată de un medic: “Dacă poți, mergi și lucrează de la bar, ori fii șef și doar plimbă-te printre subalterni.” Zâmbet)

Nu știu exact cât e de eficientă – nu ofer nicio garanție Verde de invidie – și, deși exercițiul mental generează în mod firesc diferite mișcări ale picioarelor (că nu e “standing still”), ar trebui completată și cu alte exerciții fizice, ca să nu mai vorbim de o alimentație chibzuită. Este însă surprinzător cât de ușor e de acceptat și – mai ales – cât de ușor se poate lucra în software development așa, în pofida a ceea ce vă imaginați inițial! Trebuie doar să existe concentrare reală asupra muncii – ceea ce e indicat și când se lucrează de pe scaun, totuși!

Atenție însă și la genunchi. Nu lucrați astfel toată ziua. Eu folosesc o măsuță rabatabilă pe care la jumătatea zilei o închid, coborând computerul la nivelul biroului și apoi lucrez din șezut restul orelor (trebuie însă să fie suficient de stabilă și de dimensuni corespunzând lățimii notebookului plus, eventual, a mausului, dar și înălțimii Dvs.)

PS: Am primit și un mic covoraș pentru pseudo-masajul tălpilor. Rostogolit pe jos de râs

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Sănătate și întreținere and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Stand-up Coding

  1. Tudor Turcu says:

    Exista mese special facute pentru asa ceva, cu motoras pentru reglare pe inaltime. Avem la firma cateva – sunt foarte ok pentru cineva mai activ..

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s