Penal SA

Legea nr. 186/2009 (Codul Penal): Art. 135. (1) “Persoana juridica, cu exceptia statului si a autoritatilor publice, raspunde penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele persoanei juridice.”

Rezultă că o societate răspunde penal, în general, pentru orice fel de infracțiune, fără excluderi specifice, în oricare dintre cele trei condiții și în cazul oricărei combinații: pentru realizarea obiectului de activitate, în interesul, și/sau în numele ei. Dar cu siguranță există categorii de infracțiuni, precum violul (de exemplu), care nu pot fi săvârșite de o persoană juridică, la nivel conceptual, în nicio circumstanță.

Detalii: e-Juridic.Manager.ro

Informații suplimentare: Pentru cei interesați, vroiam să adaug că singura pedeapsă principală ce se poate aplica persoanei juridice este amenda, însă pot fi adăugate pedepse complementare: dizolvarea, suspendarea temporară a activității sau a uneia dintre activități, interzicerea temporară de a participa la procedurile de achiziții publice, interzicerea temporară a accesului la unele resurse financiare și afișarea hotărârii de condamnare sau difuzarea ei in Monitorul Oficial sau presă.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Miscellaneous and tagged , , . Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s