Clătinat-a Ponta puntea

Așa cum am susținut de la început, USL este doar o “punte” – una șubredă – instalată doar pentru a se trece momentan apa învolburată. În esență nu-i doresc viață lungă pentru că nu ar avea – după părerea mea – nici sens, nici scop, fiind mai degrabă o primejdie pentru oameni, dar consider că ar fi, totuși, mai bine – dacă s-ar putea, fără a se întinde prea mult coarda – să nu se rupă înainte de a se ajunge din nou la mal(-ul democrației).

Cu toate că votul meu pentru această alianță ar rămâne încă preponderent negativ (anti-PDL), nu am putut să nu remarc în ultima vreme (excluzând declarațiile lui Ponta de ieri) o serie de eforturi noi pentru recâștigarea reprezentativității populare, respectiv o atitudine – măcar aceasta – corectă și tot mai fermă, față de actuala putere, (spre bucuria mea, de susținător declarat) în special din partea liberalilor.

Așadar, decât să văd că PNL ar accepta noul (sau vechiul? – vezi 2009) “suflu” PSD, întinzând elasticul mult prea tare, mai bine s-a rupe puntea de pe-acum, păstrându-se însă principiul îmbrățișat și infima reprezentativitate recâștigată: politica n-ar trebui să fie ghidată de selecția naturală; ori altfel, n-ar trebui să ne auto-intitulăm civilizație.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s