Cum rămâne cu frauda?

Sunt foarte curios ce s-a [mai] întâmplat cu acțiunile juridice îndreptate împotriva d-nei Roberta Anastase, referitoare la posibila fraudare a votului din 15 septembrie 2010 de la Camera Deputaților (am prefixat “posibila” ca să fie clar că nu încerc să judec eu cauza – de-asta există Justiție independentă în statul de drept – deși, la nivel de opinie personală, cred că ar fi fost mai nimerit să aleg apelativul “flagranta”).

Dacă acțiunile au fost admise, când se judecă? Mi-ar plăcea să obțin astfel de informații din presă, dar se pare că acolo subiectul s-a cam estompat între timp (cum se întâmplă mult prea des cu subiecte foarte importante pe care, altfel, le-aș urmări cu mare interes), acoperite fiind de chestiuni interesante numai din punct de vedere mediatic, precum arestarea lui Bercea Mondial sau altele asemenea.

Anticipând unele comentarii: conform constituției, imunitatea parlamentară se referă expres numai la voturile sau opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului (art. 72), și nu la efectuarea diverselor sarcini de serviciu care revin parlamentarilor din punct de vedere administrativ.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s