Fraudă? (Romanian)

Deși o lăudam acum câteva zile pe d-na Roberta Anastase pentru felul regulamentar în care mi se părea că lucrează și, de asemenea, discută, aseară mi s-a părut că impresia mea anterioară a fost greșită (și nu m-ar fi mirat, întrucât și în trecut mi s-a mai părut că există niște probleme pe-acolo). Aseară se spunea într-o emisiune la Antena 3 că aceeași distinsă personalitate ar fi comis o fraudă majoră în Camera Deputaților pe data de 15 septembrie, la votul legii pensiilor, în calitate de președinte al Camerei, pur și simplu la numărarea voturilor.

Însă, deși spuneam într-un comentariu recent pe Facebook că la Antena 3 se spun în general lucruri corecte și că nici n-ar fi avut motive să spună lucruri incorecte (cel puțin, nu pentru bani, trustul fiind pe profit și nu pe pierdere, cum se pare că e concurența), de data aceasta mi se pare că s-a mers mai departe decât trebuia, dovezile (imagini de la Camera Deputaților care ar indica lipsa de cvorum în sală, fiind numărabili doar cca. 80 de deputați, opoziția fiind ieșită din sală, pe când legea a fost votată cu peste 170 de voturi pentru, minimul necesar fiind de 168, parcă) fiind, după părerea mea, incomplete (nu se vede toată sala în imagine!)

Totuși, personal nu pot să afirm că a fost sau n-a fost fraudă. Logic vorbind, dacă puterea avea doar 80 de votanți în sală, opoziția putea lupta și învinge legea prin vot, deci nu pare să fi fost nevoie de fraudă – ori poate dacă opoziția a plecat sub formă de protest atunci imediat și puterea s-a mai rărit, ora fiind târzie, iar legea trebuia trecută, chiar prin fraudare?

Dl. Andrei Marga (care mi se pare chiar OK) susține că a fost un “concurs de infracțiuni” și crede că probele sunt de netăgăduit. Mai mult însă, el susținea (în emisiunea de la Antena 3) că “nu este pentru prima data cand avem astfel de semnale. Exista situatii cand unele texte se voteaza intr-un anume mod in Guvern, dupa care unii consilieri ai lui Boc schimba textele care ajung in alta forma la Monitorul Oficial”. Aceasta, dacă este adevărat (și s-ar putea să fie!), mi se pare că delimitează clar granița dintre România și democrație, iar în acest caz, nu știu cât de mult mă veți mai găsi nici pe mine online – nu de alta, dar mă aștept, ca într-o bună zi (în curând), să fiu arestat (legal sau nu) pentru ce scriu pe-aici sau prin alte părți și făcut dispărut ca pe vremuri. Bye, bye, Europa (se vor bucura și francezii în acel caz, că ne-ar trimite nomazii acasă, nemaifiind cetățeni europeni, fără să fie atenționați de UE că e total greșit)!

Actualizare: Între timp, se pare că PDL și d-na Anastase recunosc invaliditatea votului, acceptând să reia procedura! Oare însă n-ar trebui în aceste condiții să-și dea imediat demisia (dacă nu cumva ar trebui niște organe – penale – ale statului să se autosesizeze, dat fiind faptul că e vorba cel puțin despre infracțiunea de fals?)

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s