Apropape jumătate din România administrată nelegal? (Romanian)

După cum susține Liviu Dragnea (de la PSD), citat de Adevărul, 19 prefecți (reprezentanți, așadar, ai Guvernului României în aproape jumătate din țara noastră) sunt, începând cu 3 aprilie 2010, în funcțiune în mod nelegal, exercitând activități în mod abuziv (prin uzurpare de calități oficiale). Ei, susține Dragnea, fost numiți în funcție printr-o Hotărâre a Guvernului în data de 2 octombrie 2009, în baza Statutului funcţionarilor publici (art. 92); aceeași lege prevede însă și că durata maximă a interimatului este de 6 luni, iar în județele respective (Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, etc.) nu s-a organizat nici până astăzi concurs pentru ocuparea posturilor respective, și nici nu s-a emis vreo hotărâre de prelungire a termenelor interimare.

Vă dați seama ce înseamnă aceasta, dacă este adevărat? O serie întreagă de acte juridice emise de prefecții în cauză ar putea fi declarate de instanțele judecătorești nule (pe lângă faptul că acestora li s-ar putea întocmi dosare penale), fapt care ar duce la o debandată totală în (aproape) jumătatea respectivă a țării, în urma plângerilor care urmează a fi făcute, din câte înțeleg, de PSD.

Ce mai hal de guvernare avem! Nici măcar nu reușește să-și țină membrii administrației în legalitate! Dacă aș fi judecător, n-aș întârzia să declar nule toate actele respective (presupunând că faptele reclamate sunt reale), cu toată vraiștea care ar urma (de fapt, judecătorii nici nu au ca atribut să reflecte la consecințe – cum se mai întâmplă uneori la noi, inclusiv în motivări oficiale ale instanțelor – ei ar trebui să judece doar cu legea și probele în față). Trebuie, odată și odată, făcută ordine în țara asta, și primul pas cred că ar fi chiar ordinea juridică (dacă nici asta nu e respectată, nu mai putem avea pretenții la alte niveluri, precum sănătate, educație, infrastructură, ori agricultură).

În fine, vom vedea însă ce se va întâmpla; numai că, din păcate, și aici e o problemă: subiectul (care mie mi se pare zdrobitor de major – grad de comparație greșit intenționat, pentru a marca faptul că nu-mi ajung cuvintele!) acesta pare a fi văzut ca unul minor de către marea majoritate a presei și nu știu cum vom afla în ce direcție se va îndrepta situația pe acest topic.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s