Starea drumurilor (Romanian)

Susțineam anterior, după excursia făcută vara trecută până în județul Constanța, că drumurile din România sunt mult mai bune decât în trecut: multe drumuri erau chiar extraordinare, iar cele cu probleme erau în reparații, se muncea la ele din greu și mi se părea că mergem în direcția cea bună (chiar și în lipsa autostrăzilor).

Totuși, trebuie să actualizez aceste declarații. Am fost recent de la Cluj-Napoca la Sibiu și cu amărăciune am constatat că într-adevăr, ceea ce se spunea la televizor e adevărat: sunt foarte multe gropi și zone denivelate, poți să-ți rupi ușor mașina, chiar pe o șosea europeană. Se pare că niște mici ninsori și un pic de ger au reușit să strice mult din ceea ce văzusem anul trecut, calitatea asfaltului turnat anterior fiind, se pare, îndoielnică. Sper să fie realizate reparațiile necesare cât mai curând (mai ales că intenționez că în viitorul apropiat să achiziționez un autoturism propriu), dar mi-e teamă că lipsa de bani de la buget, cu toate împrumuturile mari de la FMI, nu va permite multă vreme decât maximumul unor cârpeli de tip rahat.

(În schimb calitatea turismului, îndeosebi în pensiuni, pare să fie foarte bună, cel puțin în zona Mărginimii Sibiului, unde am călătorit recent, deși numărul de clienți este relativ mic, conform observațiilor proprii: după părerea mea, dacă infrastructura ar fi fost așa cum ar fi trebuit, România ar fi putut câștiga extraordinar de mult numai din acest segment economic!)

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s