PNL rezistă: gând la gând cu bucurie; și speranță; și hai, și-un pic de veselie (Romanian)

Așa cum menționam anterior, mă temeam că PNL în frunte cu dl. Crin Antonescu vor fi amăgiți de putere și vor renunța la principii. Nu a fost, cel puțin până acum, așa. Principiile definite în campania electorală au rămas călăuzitoare inclusiv la consultările de la Cotroceni de alaltăieri pentru formarea nouluu guvern, când ciolanul a fost atât de aproape. Chiar și când președintele i-a apostrofat (de mai multe ori) cum că nemaifiind campanie electorală, ar trebui să renunțe la acele principii, replicile au fost pe măsură. Bravo!

Încep să cred că România mai are o șansă. Sper (dar nu bag, totuși, încă, mâna în foc: în 20 de ani ne-am fript de multe ori) ca peste 1, 2, 3, 5, sau 10 ani să avem nu unul, ci mai multe partide (desigur, considerând că PNL, cel puțin, va rămâne în aceeași situație, dar așa cum spuneam, vom trăi și vom vedea) care să îmbrățișeze ideea că politica la vârf ar trebui să fie bazată pe principii corecte, logice și mai ales morale, chiar dacă, negreșit, la nivele secundare vor fi întotdeauna și papagali dezertori, înfometați și dornici de ciolan indiferent de prețul plătit (plătit desigur de noi toți).

Între timp râdem (sau plângem!?) cu dl. Boc și dl. Băsescu. Să fim optimiști și veseli: da, râdem, pentru că nu putem să nu vedem cum prim-ministrul desemnat ieri de președinte a fost din nou dl. Boc, conducătorul anteriorului guvern, destul de proaspăt demis de același Parlament. (Nu interpretați greșit, pe dl. Boc îl consider, în esență OK, în ciuda notelor proaste obținute de guvernările anterioare în fruntea cărora s-a aflat și în ciuda simpatiei sale după părerea mea, supradimensionate, pentru dl. președinte Băsescu: de data aceasta ne bazăm numai pe comicul de situație.) Râd și curcile, din toate țările, de situația din țara asta! Cel puțin cele care n-au fost tăiate de Ziua Recunoștinței!

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s