Iertare cerută de la nivel înalt (Romanian)

Se pare că domnul Traian Băsescu mi-a cerut iertare pentru greșelile făcute în ultima vreme (gen casa din str. Mihăileanu, subiectele Udrea, Ridzi, reacția după filmul cu copilul, etc.), asumate, cel puțin parțial, ca lipsă de moralitate (și nu ilegalitate), conform vorbelor dânsului. Mi-a cerut iertare mie și altor 21 999 999 de români. Proababil că în țară sunt mai mult de 22 000 000 de locuitori, însă totuși îmi asum aroganța să mă includ printre cei vizați.

Însă, atunci când scuzele (iertarea) sunt cerute de către o personalitate care ocupă o funcție atât de înaltă ca președinția unei țări (sau chiar și la nivele mult inferioare) într-un stat pretendent democratic și european acestea ar trebui să fie, după părerea mea, însoțite imediat și necondiționat de demisie. Demisia din funcția publică, plătită din banii noștri.

Chiar și acum, pe final de mandat: dacă ar fi avut curajul să ducă gestul nobil până la capăt, ar fi pierdut doar câteva zile de mandat, nu? Nici nu s-ar fi pus. Personal nu i-aș fi cerut nici măcar să renunțe la candidatura pentru noul mandat (care ar fi fost doar imorală, nu și ilegală :-)) și aș fi putut să-i accept scuzele (da, să-l iert)! Așa însă, gestul său rămâne fără adjectiv și iertarea rămâne doar cerută!

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Știri și politică. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s