Resemnare sau luptă? (Romanian)

Mă gândeam zilele acestea, în legătură cu un articol anterior, Depășiți obstacolele inevitabile ale vieții (publicat în noiembrie 2008), care ar fi soluția optimă în cazul în care în viață o persoană ajunge într-un punct greu de suportat (o despărțire geografică inevitabilă, moartea cuiva drag, o boală incurabilă diagnosticată, etc.)?

Părerea mea este că nu trebuie renunțat la luptă niciodată, întrucât nu se știe când se poate rezolva problema, chiar dacă părea inevitabilă: poate te reîntâlnești cu persoana de care te-ai despărțit, poate uiți sau te detașezi mult mai ușor decât ai crezut de persoana dispărută, ori poate se găsește un medicament pentru boala considerată anterior incurabilă (și de ce nu, poți căuta chiar tu o soluție, cel puțin cât timp creierul îți este neafectat, în cadrul luptei duse în locul resemnării).

Cei care tind spre resemnare presupun că lupta ar putea necesita (cu o anumită probabilitate, pe care ei o consideră destul de mare) un consum prea mare de energie care ar putea în cele din urmă să se întoarcă împtriva luptătorului; de aceea ei propun resemnarea, pentru a trăi mai bine și mai comod. Însă ei fac implicit presupunerea (după părerea mea, greșită) că nu există nici cea mai mică probabilitate ca inevitabilul să dispară în viitor ca rezultat al luptei propuse. De aceea eu cred că varianta resemnării ar trebui evitată. În plus, chiar dacă presupunerea respectivă ar fi corectă, oare chiar ar fi mai comod să te resemnezi? Uneori poate fi deosebit de greu, după părerea mea (neavând ce face efectiv, ori există tehnici de resemnare?)!

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Sănătate și întreținere. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s