Bariera de la Bălăușeri

Ieri am parcurs distanța dintre Cluj-Napoca și Sovata cu trenul (schimbări în Blaj și Târnăveni). Am mers atât cu CFR Călători (până la Blaj) și cu un alt operator, RegioTrans (de la Blaj). Între Târnăveni și Sovata, trenul a oprit și în stația Bălăușeri. Acolo ne-am intersectat traseul cu un tren care venea din sens opus, era deja în stație pe o linie alăturată. Din stație se vedea și o barieră la aproximativ 300 de metri, în față, la trecerea la nivel cu calea ferată a drumului european E60.

Acum să vedeți fază: Impegatul de la Bălăușeri a venit și a ridicat paleta verde pentru ca celălalt tren să plece. Apoi și-a lăsat un caiet jos pe peron (nu mai era nimeni în stație, probabil că s-a gândit că nu i-l fură nimeni!) și imediat a luat-o la fugă până la barieră, parcă era la concurs! Acolo a lăsat manual jos bariera pentru ca să oprească mașinile, apoi (de acolo) a ridicat paleta și pentru trenul nostru! Trenul a plecat și am trecut pe lângă impegatul transpirat (!) care urma să meargă 300 de metri înapoi, până la stație.

Așa ceva nu am mai văzut nicăieri! Oare așa greu e să se automatizeze bariera? (Sau o fi fost defect mecanismul și încă n-a fost reparat?) Oricum, reprezentația cu fuga a fost dată pentru toți călătorii din tren, spre distracția tuturor. Mă întreb ce se întâmpla dacă bariera era la vreun kilometru-doi, tot așa se rezolva?! 🙂

PS: Majoritatea stațiilor de cale ferată (administrate de RegioTrans) de pe parcurs par jalnice. Unele halte par a fi avut în trecut și clădiri (erau stații în toată regula, nu halte), dar acum sunt dezafectate: fără ușă, geamuri, pline de nisip și alte materiale sau gunoaie.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Divertisment. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s