Impresionant! Simulator real de locomotivă electrică (Romanian)

În fotografia alăturată este Dorel Toma, un văr de-al Ioanei, care a realizat pe cont propriu (deși spune că încă nu e finalizat, după părerea mea ceea ce a făcut este mai mult decât suficient) un simulator real de locomotivă electrică (de tip 040-EC), utilizând Microsoft Train Simulator (MSTS).

Am preluat fotografia din pagina cu topicul "Simulator real de locomotivă electrică tip 040-EC" din forumul Train-Sim.ro și tot acolo puteți citi o prezentare detaliată a simulatorului, scrisă chiar de vărul meu (prin alianță 🙂).

Iată mai jos câteva citate menite să vă facă mai curioși:

"Lucrez [la realizarea simulatorului, n.r.] de aproape 5 ani si vreau sa-l termin pina la capat in asa fel incit cand intri in cabina sa te simti ca intr-o locomotiva reala. Parbrizul acestui simulator nu este altceva decat un monitor LCD-TFT de 22 inch."

"Acest simulator este conectat la unitatea centrala a calculatorului, printr-o tastatura de tip mai vechi de tipul Dell la care tastele sunt cositorite direct pe placa de circuit imprimat care este cit tastatura de mare. Toate tastele care sunt pt. comanda MSTS-ului le-am inlocuit prin relee. Deci ele au fost luate cu foarte mare grija jos de pe placa prin descositorire cu pistolul de lipitsi in locul lor au fost cositorite fire electrice care merg mai departe la contactele releelor si acestea executa comenzile date. Schema electrica de functionare a acestui simulator este inspirata din schemele originale ale locomotivei respective."

"Aceasta masinarie contine urmatoarele subansambluri: un transformator coboritor de tensiune fiind alimentat de la reteaua de 220 V, un bloc redresor format din trei punti redresoare din care doua sunt monobloc si una formata din 4 diode cu siliciu de tip Si 20 de 20 de amperi si o sumedenie de relee de tip RI 13 tip fisa la o tensiune de 24 Vcc. […]"

Dorel Toma, mecanic de locomotivă

Și un citat dintr-unul dintre răspunsurile apărute pe forumul respectiv, vorbind despre Dorel dar și despre realizarea lui:

"Se vede cat de mult lipsesc din Calea Ferata astfel de oameni. Comparativ cu alti mecanici pe care ii vedem flegmand sau pomenind mereu aceleasi ‘organe’ astfel de oameni sunt ceva de care CFR-ul duce lipsa. Ma bucur ca totusi, acei oameni exista si cum spunea si Mihai ‘Un pasionat într-ale mecanicii, electronicii, electrotehnicii, calculatoarelor ba şi priceput în editarea şi modificarea parametrilor MSTS sau ai materialului rulant’ merita intregul respect. Multumiri si pentru timpul petrecut inspre oferirea explicatiilor referitoare la aceasta realizare extraordinara!"

Sorin Motreanu

Vă îndemn pe toți, chiar dacă nu sunteți pasionați de funcționarea locomotivelor (nici eu nu sunt, mie îmi place să călătoresc cu trenul ca pasager) să lecturați topicul și eventual să și comentați și Dvs., utilizând această legătură:
http://forum.train-sim.ro/viewtopic.php?t=1375&postdays=0&postorder=asc&start=0.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Hobby-uri. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s