Serial de geografia României (Romanian)

Așa cum procedez și pentru serialul de geografie generală (vezi articolul Geography Series), m-am gândit azi, în urma unor sugestii, să încep un serial similar, dar de data aceasta limitat la geografia României.

Practic voi folosi un program similar de alegere a unui punct aleator pe Pământ dar îl re-rulez automat până când latitudinea și longitudinea aleasă sunt în interiorului dreptunghiului circumscris României. Apoi verific, desigur, ca punctul să fie în interiorul poligoanelor româniei (manual) și aleg localitatea cea mai apropiată care este vizibilă pe harta Live Maps și caut informații despre ea (și/sau despre cel mai apropiat oraș) pe Internet pentru a vi le împărtăși.

În plus, voi căuta și cea mai apropiată stație de cale ferată românească din care puteți ajunge în acel punct, iar pentru clujeni, am încă o surpriză: vă voi spune și cum puteți ajunge cu trenul în acea stație utilizând Mersul Trenurilor CFR online, pentru cazul că ați dori să vizitați locația respectivă. Nu știu dacă va folosi cuiva vreodată, dar cine știe!… 🙂

Romania Mai jos este prezentată lista articolelor din acest serial. Puteți de asemenea vizualiza localitățile într-un tur virtual și puteți să vă înscrieți aici la RSS feed-ul asociat.

  1. Fetești, Ialomița
  2. Vulpeni, Olt
  3. Brașov, Brașov
  4. Bogdănița, Vaslui
  5. (Va urma)
Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Călătorie. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s