Canibali în lumea de azi? (Romanian)

Mai sunt canibali în lumea de azi? Se pare că da, conform următorului citat din Bănăţeanul online (ups! nu prea ar fi bine să mergeţi pe-acolo):
 
Dincolo de unele imagini oarecum "idilice" cultivate despre aborigeni, unii dintre ei reprezintă un real pericol pentru cei care se aventurează în mijlocul lor. Aceştia sunt canibalii, care au ajuns să fie, în acest moment, "păsări rare" printre primitivi. Unul din puţinele triburi care au supravieţuit până în zilele noastre este Korowai, fiind localizat în partea indoneziană din Papua Noua Guinee. De altfel, Korowai reprezintă una dintre ultimele redute ale lumii tribale contemporane. Oricât de absurd ar putea părea unui civilizat, canibalismul tribului are o motivaţie clar fundamentată în gândirea lor. Ei nu mănâncă oameni la întâmplare, ci doar pe cei pe care îi suspectează că ar fi "Kakua", adică supuşi unui doctor-vrăjitor din vechime, care purta acest nume. Motivele pentru care "Kakua" este urât de Korowai, precum şi criteriile după care un om este suspectat, rămân învăluite în mister. Mai mult, "Kakua" poate fi, uneori, chiar un membru al tribului. Aşa stând lucrurile, membri tribului preferă să trăiască în vârfuri de copaci, "casele" construite protejându-i de duşmani şi de spiritele pădurii.

Când un Korowai ucide un duşman, îi aduce trupul înapoi în "tabără". Doar copiii mici şi femeile gravide nu iau parte la practicile canibale. Membrii tribului consideră că "nu este bine" să lase carnea să se altereze. Trupul este lăsat "spânzurat" şi carnea, bine întinsă şi înmuiată, este mâncată. Creierul este consumat imediat după ce victima este omorâtă, cât timp acesta este cald. Oasele sunt împrăştiate prin pădure, iar craniile sunt agăţate în copaci, pentru a intimida potenţialii "aventurieri". Uneori, oasele sunt folosite pentru a confecţiona diferite obiecte de uz casnic.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Călătorie. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s