Wikipedia (Romanian)

Cu siguranţă mulţi dintre voi aţi auzit deja de Wikipedia şi aveţi o părere despre ea. Dar eu scriu acest mesaj pentru cei care nu au văzut-o încă:

Wikipedia e o enciclopedie liberă, în care oricine poate introduce articole, modifica articole existente, inclusiv prin legarea acestora cu alte articole sau cu pagini Internet, într-un mod simplu. Există acum chiar şi Wikipedia în română! Pentru a căuta un articol sau a compune un articol despre un anumit subiect, puteţi utiliza interfaţa de căutare prezentă în pagina principală, sau puteţi pur şi simplu să mergeţi la URL-ul http://en.wikipedia.org/wiki/subiect (unde înlocuiţi dvs. cuvândul subiect cu ceea ce vă interesează, în formatul fără spaţii). Dacă articolul există, aveţi posibilitatea să-l citiţi şi să-l editaţi! Pentru editare, faceţi doar clic pe Edit this page şi veţi vedea ce uşor e să compui un articol. Pentru a crea legături spre alte articole din Wikipedia trebuie doar ca să includeţi cuvintele ce formează titlul articolelor între paranteze pătrate duble. Pentru legături spre exterior… dar mai bine descoperiţi toate astea singuri, e mai fascinant!

Actualizare: Deși subiectul e fascinant în continuare, nu recomand utilizarea unei astfel de enciclopedii în situații critice, pentru că pur și simplu nu poți avea încredere în ea din moment ce oricine poate scrie orice acolo (până când se notifică, verifică, etc. un articol poate sta liniștit în formă incorectă). Mai bine căutați în Encarta – e gratuit cu MSN Search.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Computere și Internet. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s