ISV Community Day, Bucureşti, 15 decembrie (Romanian)

Impresia pe care mi-a lăsat-o evenimentul Microsoft ISV Community Day de la Bucureşti, de ieri, este una foarte bună. Deşi a trebuit să călătoresc 2 nopţi cu trenul pentru a putea participa la eveniment, am fost încântat să fiu acolo.

La secţiunea tehnică (la care am participat eu, deşi a existat şi una pentru manageri) a fost prezentate tehnologii foarte de interes precum: Live Communications Server, SharePoint Services/Portal, sau Windows Authorization Manager (AzMan) şi Active Directory Application Mode (ADAM). Multe ar putea să ne ajute la realizarea produselor noastre. De exemplu, AzMan, împreună cu ADAM pot fi folosite cu succes pentru managementul autorizării şi al autentificării la nivelul aplicaţiilor într-un mod centralizat, astfel scăpând de toată folozofia cu crearea unei baze de date externe cu liste de utilizatori, roluri şi drepturi la fiecare dintre ele… Chiar faine toate aceste treburi, merită să căutaţi pe net despre AzMan şi ADAM dar şi despre celelalte.

A fost şi o discuţie liberă despre Linux şi Open Source, cu întrebări din public din cele mai diverse, în care Microsoft îşi reafirmă poziţia: sunteţi liberi, oameni buni, folosiţi tehnologia cea mai bună. La alegerea voastră. Microsoft doar vă spune ceea ce pot tehnologiile lor, voi vă uitaţi la tot ce e în jur şi decideţi care e cea mai bună soluţie, privită din toate punctele de vedere, de la funcţionalităţi şi până la aspectele foarte importante de gen integrare, securitate, scalabilitate ş.a.m.d… Iar faţă de Open Source, e clar, Microsoft va oferi tot mai mult pe Open Source, proiecte mai micuţe, research-uri şi aşa mai departe, dar nu şi produse comerciale mari precum Windows pentru care au programe hibrid, precum Shared Source. Părerea mea este că această poziţie este una foarte fair din partea lor.

Am pus şi câteva poze de pe la Hotel Marriott unde s-au ţinut conferinţele. Nu sunt deosebit de reuşite dar asta e.

Advertisements

About Sorin Dolha

My passion is software development, but I also like physics.
This entry was posted in Organizații. Bookmark the permalink.

Add a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s